KUĆA IDEJA premijerno na Weekend Media Festivalu

16/09/2013
Vizual za press

KUĆA IDEJA premijerno na Weekend Media Festivalu

KUĆA IDEJA premijerno na Weekend Media Festivalu

Organizacija Terra Panonica će na ovogodišnjem Weekend Media festivalu u Rovinju po prvi put zvanično predstaviti koncept Kuće Ideja, smeštenog na imanju Kuće na Ravnom Bregu u selu Mokrin, na krajnjem severoistoku Srbije. Već tri godine, ovo napušteno banatsko imanje transformiše se u jedinstveni edukativni i inovacioni centar

Ovaj kompleks je tokom svog nastajanja već privukao pažnju domaće i svetske javnosti, pre svega zahvaljujući jedinstvenom projektu koji je rezultat rada mladog arhitektonskog Studija AUTORI. Prvi objekat u okviru  kompleksa Kuće Ideja – “Objekat B” – odmah po svojoj izgradnji našao se na stranicama svih relevantnih globalnih medija posvećenih arhitekturi i dizajnu. Studiju AUTORI poveren je rad na idejnim i glavnim projektima još četiri kuće koje okružuju isto dvorište, a koje će kroz svoje različite funkciije formirati kompleks kakav do sada nije postojao u regionu.

U susret okončanju građevinskih radova na preostalim objektima, organizacija Terra Panonica koja stoji iza koncepta i programa Kuće Ideja, ove jeseni domaćoj, regionalnoj i svetskoj publici predstavlja planove koji će početi sa realizacijom od proleća 2014. godine, kada Kuća Ideja bude otvorila svoja vrata za učesnike programa. Za učešće u programima moći će da konkurišu kreativci, inovatori i eksperti iz zemlje i sveta koji će kroz edukativne aktivnosti Kuće Ideja učestvovati u trans-disciplinarnim programima i razvojnim projektima koje će podržavati Terra Panonica.

Kuća Ideja će se na Weekend Media Festivalu predstaviti i putem mobilnih štandova-bicikala. Na njima i oko njih, posetioci će imati prilike da se upoznaju sa detaljima ovog projekta, ali i da sami predlože program ili aktivnost u ovom jedinstvenom inovativnom centru koji naredne godine počinje sa radom u punom  kapacitetu.

Zato je slogan Tvoja ideja za Kuću Ideja! moto pod kojim Terra Panonica nastupa na Media Weekendu jer, pored stručnjaka, preduzetnika i kreativaca iz regiona želi da pruži priliku svakome ko bude inspirisan kapacitetima ovog imanja da realizuje svoju ideju. Svi učesnici ovog najznačajnijeg medijskog festivala u regionu će u interaktivnoj ili štampanoj brošuri moći u vrlo kratkoj formi da predstave svoju ideju i odlože je u Idea Box koji će se nalaziti na štandovima-biciklima Terra Panonice.

Terra Panonica vas poziva da budete među prvima koji će se upoznati sa Kućom Ideja na ovogodišnjem Wekend Media Festivalu od 19. do 22. septembra, i da postanete deo novog poglavlja povezivanja inovacija, kreativnosti i preduzetništva na našim prostorima!

Vizual1

Vizual za press